dinsdag 22 februari 2011

Hersenspinsels..


Ik kijk om me heen en ik realiseer me: wat hebben we het goed voor elkaar..

Bijna alles wat we afgelopen jaren hebben aangepakt zou ik zo weer zo doen.
Als we ooit naar een ander huis verhuizen, wil ik weer precies zo'n vloer in de keuken, een en-suite wand, een zelfgemaakte keuken met houten paneeldeuren en granito aanrechtblad en natuurlijk ook zo'n gootsteen (en ja, de kraan ook trouwens) Dan wil ik weer net zo'n toilet, met kalkverf muren als we van de zomer hebben gemaakt, de kleur op de muren van de hal, dezelfde wastafel met onderlades, zo'n randje met een hardstenenblad zoals we in de badkamer hebben, de kastenwand tussen  de kinderkamers, de boekenkasten met opbergruimte op zolder, de oude boerengeeltjes in de tuin, de perenbomen en de druif, de witte regen..en o ja, een veranda!!! En wat zal ik de tuinkasten missen...
En toch...
En toch....Het knaagt, het zeurt, het wringt en wroet, het maalt...
En het speelt zich voornamelijk af in m'n hoofd.
In mijn gedachten word ik heen en weer geslingerd tussen veel, heel veel, creatieve ideeën, mijn verstand (vooral gebaseerd op het onderwerp "veel geld") een ideaalplaatje, een droom en veranderdrang...

En ik voel me schuldig...zo schuldig...
Want wat hebben we het hier prachtig voor elkaar...

Het huis zoals het nu is, hebben we zelf zo gemaakt. Van het originele plaatje is niets meer over.
Het huis past bij ons (alhoewel het wel wat vol en overal bezet is)
Het is bijna klaar en, ook niet onbelangrijk, goed te betalen voor ons.

Het huis  is  ons....Ik probeer korte metten te  maken met de hersenspinsels..

Thuis..
is niet  waar we wonen,
maar de plek waar we leven
met  de mensen waar we veel van houden...
Thuis is waar we lachen, genieten, beleven, zingen, dansen, huilen, troosten en vieren.
Thuis is vooral het vertrekpunt, de veilige haven

HIER
is thuis
...


31 opmerkingen:

Claudia Leertouwer zei

Thuis is ook een plek voor rust, misschien dat dat nu even aan de orde is?

Pink Princess zei

Ja je hebt helemaal gelijk. Eigenlijk hebben we het allemaal prima voor elkaar toch? Alleen blijven alle ideetjes gewoon doormalen, bij mij ook hoor: zou die tafel daar niet mooier staan, dat schilderij daar, die kast....of die stoel.....

Maar ja, dan BLIJF je ook echt aan de gang, zelfde met creatieve dingen: dit wil ik maken, dat is lief wil ik maken, die kussen ook, die tas, dat dekbed,.....pppppffffff.

Success met tevreden zijn meis, ben ik ook hoor ♥(nu mn koppie nog rustig haha)

It's me zei

Ik sluit me aan bij Claudia de woorden die ik ook tegen je wilde zeggen !!..meid je hebt een prachtig huis om trots op te zijn !! liefs fijne dag Ria...xxx..

Bonjade zei

En zo is het maar net....
Thuis is waar je samen bent......klein, groot het maakt niet uit...zo lang je maar met elkaar bent....dat maakt thuis een huis.
Geniet er maar fijn van
Liefs

Bonjade zei

Nu ja...het is nog vroeg...net andersom natuurlijk....dat maakt een huis een thuis ;0)
Pfff....

Kaatje zei

Genieten van het hier en nu is erg moeilijk hoor! Heel veel mensen hebben er tegenwoordig last van, het moet anders, groter, beter, mooier. Zo zijn we geprogrammeerd.... En nu je huis klaar is, moet je ook weer afkicken van je gewoonte om daar over na te denken. Dit heb je zo lang gedaan, toch?!?
Misschien tijd voor een cursus mindfullness?? En dromen mag altijd toch??
Succes en relax!

Rozmeen zei

Je hebt een prachtige huis...en zo mooi gedecoreerd... knus en gezellig. je hersenspinsels herken ik maar al te goed..soms hebt ik dat ook... een ruimere woonkamer...meer authentiek.. maar we hebben het toch goed voor elkaar...home is where the heart is.. met je gezin..

Liefs,
Rozmeen

Muisje zei

Het ziet er allemaal prachtig uit bij je.
Maar waarom zou je niet af en toe mogen dromen.

Groeten Herma

Ger zei

De drang naar meer heeft jullie gebracht waar je nu bent. Die drang stelt ons in staat om doelen te bereiken,en jullie zijn jaren bezig geweest met plannen maken en ze uitvoeren....jullie huis en tuin zijn daardoor geworden wat het nou is, en dat je daar tevreden over bent blijkt wel uit je woorden dat je het een volgende keer weer zó zou doen. Drang naar veranderingen en vooruit kijken is ook één van de meest bijzondere eigenschappen van ons als mens. Het is dus ook zeker niet mogelijk, en ook niet wenselijk, om verlangen uit ons leven te bannen.
Anders raakt je leventje ook zo afgestompt

Maar door af en toe te stoppen met verlangen naar veranderingen,naar meer en het leven te accepteren, vind je rust en geluk......ook in je hoofd.

Ik wil jullie mijn welgemeende complimenten maken dat jullie dit als jong stel eigenhandig voor mekaar hebben gekregen......ben trots en tevreden met als dit fraais en geniet er elke minuut van de dag van!!!

Zonnige dag en lieve groet!!
Ger

Home and Lifestyle zei

Heel herkenbaar Nienke...hier hebben we ook niets te klagen, maar toch blijf ik uitkijken naar iets anders terwijl ik het eigenlijk niet wil. Hoe tegenstrijdig kan je zijn! Ik ben hier absoluut heel blij en tevreden, maar als ik een dorp verderop zie dat daar een paar hele mooie woonboerderijen worden gebouwd, gaat mijn hart echt wel sneller kloppen hoor! Maar de prijs past niet bij onze portemonnee, dus ik droom lekker verder hi hi!

Lieve groet, Ingrid

Thuis bij Tjits zei

altijd blijven dromen van iets anders.. iets mooiers.. misschien is dat wel heel menselijk.. omdat je nu eenmaal niet stil blijft staan..
als de genietmomentjes van hetgeen je hebt er ook maar geregeld zijn, dan blijft het in balans!

lieve groet, Tjitske

by kuzz zei

Dromen mag, en soms is het leuk om je dromen te kunnen waarmaken, ik zou zeggen geniet van het moment!
groetjes Erna

Linda zei

Hoi
Ben al een tijdje je blog aan het volgen maar volgens mij nog niet een keer een reactie achter gelaten. Dus bij deze. Mooi blog heb je,deze post is ook weer erg leuk en mooi gezegd ! Ik lees het elke keer met veel plezier. Waarschijnlijk vast tot een volgende keer.
Groetjes Linda

wonen met brocante zei

We houden allemaal onze dromen en dat is ook goed, denk ik. Ondanks de tevredenheid. Weer mooie foto's. Groetjes Peggy

Unknown zei

kijk meis, ik kan er natuurlijk wat cliché's tegenaan gooien nu, zoals tel je zegeningen en dromen mag enzo....maar ik snap je wel, een hoofd vol ideetjes en waarheen ermee? Maar wie zegt dat "het"er niet ooit nog van kan komen? Geniet van deze periode.....

Liefs,
Lynda

flowersandhome zei

Mooie tulpen!!!
Het is waar wat je zegt maar toch... ik zou graag eindelijk eens mijn huis hebben zoals ik het wil en droom, met een keuken en badkamer en toilet en slaapkamers en een woonkamer en muren en meubels waar ik van droom... of zou ik als alles dan eindelijk in orde is toch ook weer van die spinsels hebben zoals bij jou... ???
Groetjes,
raak niet verstrikt in die spinsels hé? Trek eens naar buiten, ruik die lente in de lucht... of maakt dat het net erger... ;))

Marian

Tuur zei

Tja ....zo herkenbaar.....
wat je niet bezit trekt altijd...
in mijn geval ...geen krullen, zo'n heel lief stoer jongentje.....
Dromen moeten blijven!
sterkte met je hersenspinsels...
En je gedichtje ik heb het hier uitgeprint, dank je wel ....had het hier ook net even nodig!

Trudy zei

Je hebt het hartstikke leuk voor elkaar! Ik kreeg ooit eens van een wijze oude vriendin te horen toen ik met dezelfde hersenspinsels zat: "zoek je nu de rust niet juist buiten jezelf? Dan kijk je verkeerd, het zit namelijk ín jezelf als je het goed bekijkt!" Misschien heb jij hier ook wat aan ??

Petra zei

Ja ik ken het gevoel en dat komt om dat je vol met ideeen en creativiteit zit.
In een ander huis kun je je helemaal opnieuw uitleven maar een beetje rust is ook wel fijn.
Dus ga maar lekker genieten van al dat moois wat je omringd, samen met je fijne gezinnetje!
liefs van Petra

Jolanda zei

Ik sluit me aan bij Ger, tevreden zijn met wat je hebt maar dromen blijven houden...anders was je nooit gekomen waar je nu bent:) en voorla GENIETEN van je huis, en elkaar...lieve groetjes

marion anderson zei

ga je toch lekker bij de buren stylen ? , geniet ervan, komt goed , liefs marion

Marieke Reintjes zei

Hoiii, ik herken zóóó wat je zegt, ik heb een tijd geleden ook een post geschreven over THUIS, mijn FEEL GOOD HOME...maar altijd die veranderdrang, dat zit nu eenmaal in mij, maar dat komt omdat wij het ook allemaal zóoó'leuk vinden!!!
maar jij het het ook zerg leuk voorelkaar, en je stoeltjes aan de eettafel zijn geweldig...
Lieve groetjes Marieke

Tanja zei

Weetje Nieneke, die onrust die hoort zo af en toe bij een mens, het zet je gewoon even aan het denken om te beseffen hoe goed je het hebt. Niet tegen vechten het komt allemaal weer goed.
Ach meis, geniet van wat je hebt met volle teugen.

Liefs
Tanja

Eline Du Mongh Photography zei

overal zal het wel zo zijn zeker?
Ik woon nu nog bij mijn ouders, en het kriebelt ook al serieus. Maar als ik dan nadenk over het feit dat ik zoveel ideeën heb voor later, en niet eens weet wat ik wel wil.
Zal dus maar nog paar jaartjes bij de ouders blijven wonen.

Groetjes
Eline DM*

Corine(THUIS) zei

Het is heerlijk thuis, maar toch.. Maar we doen het niet, want ik weet dat die onrust blijft, ik dwing mezelf gewoon blij te zijn met wat we hebben en zoek dus naar iets anders om m'n onrust in weg te zetten.
Sterkte! Groeten, Corine(THUIS)

Miranda | Taxx Life Blog zei

Ik denk dat dit soort dingen altijd blijven spelen. Zo heb je 1000 ideeën voor je eigen huis en als er even iets is ga je weer twijfelen. Er zijn altijd wel mooiere huizen, maar ach.....Jullie hebben het toch prachtig voor elkaar, daar zijn veel mensen jaloers op!

Sjoukje zei

Hoi,
Wat een leuke blog heb je, ik ga je volgen dan mis ik niks. Ik ga eerst nog even verder sneupen, leuk hoor. Ik heb zelf sindskort ook een blog misschien vind je het leuk om een kijkje te gaan nemen.
dewithbrocante.blogspot.com

Groetjes Sjoukje

Margot zei

Niet schuldig voelen, maar heerlijk blijven dromen....en dan weer genieten van je eigen gecreeerde Thuis...
Lieve groetjes, Margot

Unknown zei

heerlijk is dat he dat je zo kan genieten van je thuis! en terecht.... je hebt het prachtig.

G-STYLE zei

Ja ik ken het wel , heel tevreden zijn met waar je woont maar af en toe toch nadenken over dat ene droomhuis .......

Dat is dan ook het enige want verder ben ik heel tevreden met ons gezin en heel gelukkig met een super leuke baan dus ....

Fijn dag , lieve groet Gea

faire un songe zei

Hoe herkenbaar... hebben we hier allemaal niet eens last van...!!

Maar ik probeer me zelf ook altijd voor te houden dat het goed is zo, en dat een mooi huis hebben niet alles is...er is meer... maar soms je soms.... Ach dromen moet je hebben toch...!!
Geniet van vandaag.........morgen kan alles anders zijn...!!
Liefs Hetty