zaterdag 6 februari 2010

Hoekjes in Kees kamer

Zoals belooft: wat meer hoekjes van de kamer van Kees!

Hierboven zie je de kastenwand. We hebben de tussenmuur tussen de kamers van de kinderen weggehaald en daar kasten (zonder deuren) aan beide kanten, van Ikea neergezet. (dus met de ruggen tegen elkaar)Jack heeft zelf de deuren gemaakt, zo blijft het wel persoonlijk! Bij Kees heeft hij er hartjes uit gehaald. Ik wilde niet zo'n grote, vlakke kastenwand maar iets dat de boel een beetje zou breken. De middelste kast is dus een kastje geworden waarvan de deuren helemaal open kunnen en daar zit ook een leuk boogje in. Verder hebben we er ook meteen stroom (en een stopcontact) in gemaakt. Onder de open kast zit nu een muziektorentje! (mooi weggewerkt!)Op het bed van Kees wat zelfgemaakte kussentjes.
Het bed zelf komt ook bij Ikea vandaan, net als de hemel en de gordijnen. Het behang is van "Onszelf" en hebben we horizontaal geplakt. In het midden van de hemel hangt een plankje dat Jack zelf heeft gemaakt voor de bedlampjes en het hertje (HEMA!). Het plankje heeft hij in eerste instantie gemaakt voor de commode. Het stangetje voor de kleding gebruikt Kees nu om haar boeken tussen te stoppen!

Voor het raam hangt een zonwerend en verduisterend rolgordijn. Voor de sier hangen er ook gordijnen  van Ikea (Alvine Pets, die kom je overal tegen) Ik vond het toch nog wat kaal en heb ook (nep)takken en bloesem aan de gordijnrail gehangen met lint en daaraan hangen dan weer hertjes en stoffen hartjes. Op de rommelmarkt heb ik een megagroot knuffelhert gescoord, die daaronder ligt te "loungen". ('Mam, hoe wist je dat? Dit is mijn grootste wens")


Wat verder heel leuk is: het bureau heeft Jack gemaakt van 2 oude nachtkastjes van zijn ouders. De planken erboven staan vol met spulletjes van nostalgische waarde (eerste schoentjes, een doos met haar eerste pakje, babyknuffels) gecombineerd met lekkere koffers en opbergmandjes en bakjes in rood met witte stippen. Erachter de kleur "Rozigst"

Volgende keer een kijkje aan de andere kant van de kastenwand?

4 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Wat een leuke kinderkamer...die tijd hebben wij achter de rug, nu bepalen mijn dochters zelf voor een groot deel de inrichting! IKEA is een ideale winkel, ik kan er op de fiets naar toe dus dat is helemaal een luxe!

Fijn weekend nog! Groetjes, Ingrid

trudette zei

Wat een gezellig Blog heb je.
Ziet er heel gezellig uit allemaal.
groetjes, trudette

Patricia zei

Hoi Nieneke,

Wat een ontzettend mooie kamer zeg, word er helemaal jaloers op!! Die takken aan de gordijnen zind ik echt super mooi en dat hertje wat is dat een schatje zeg!!
Hey en super zeg dat je man veel dingen voor je maakt, ik wil namelijk ook graag zon mooi rekje (heeft mijn vriend ook beloofd die 1 voor mij te maken... maar of het er ooit van komt?????...)

Liefs Patricia

Splashes of Pink and Mint zei

Wat een supergaaf kamertje heeft ze! Heerlijk al dat rose. Ik ben nog steeds niet klaar met het kamertje van Bo, onze dochter, maar ook die wordt helemaal rose! Grappig dat jouw dochter Kees heet, dat vond ik ook altijd zo'n leuke naam voor een meisje, maar ja m'n man was het er niet mee eens. Het klinkt zo lekker stoer! Nog een fijne zondag!