vrijdag 9 maart 2012

Staken??


Daar gingen we dan, met z'n allen op weg naar de Arena..
Onze school was deze dag gesloten. Ouders waren ruim van te voren ingelicht en er was zelfs een opvangmogelijkheid voor de mensen die"omhoog" zaten
En wij lieten ons keurig de Arena in drijven..

Ik vond het indrukwekkend en de sfeer was goed...heel goed...

Maar hebben we er ook wat mee bereikt??
De plannen van de minister gaan waarschijnlijk gewoon door.

Snapt de gemiddelde Nederlander nu dat onze werkdruk toeneemt? Dat de zorg groter,. de hulp minder en de klassen groter worden? Dat hun kinderen hier de dupe van worden??
Ik vrees van niet.

En door dat ene dagje staken,
kwam ik gigantisch in de knel (qua tijd) met m'n oudergesprekken (want die voeren we toch)

Dus STAKEN??
Ja, een dagje geen les geven, dat wel,
en hopelijk ook een signaal afgeven,
maar alle taken en verplichtingen die worden gewoon wat opgeschort!

8 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

Ik vind het heel stoer dat de Arena vól zat met meesters en juffen die daar toch voornamelijk zitten voor onze kinderen. Nog grotere klassen dan nu kán gewoon niet, dit is niet goed voor degene die voor de klas staat en dus gaat hier het lesgeven eronder lijden. De kinderen die gemakkelijk kunnen leren zullen er waarschijnlijk niet veel van merken maar voor zorg-leerlingen (zoals mijn slechthorende knul, mét rugzak)zal dit helemaal fout gaan.
Bezuinigen moet, dat snappen we allemaal, maar hier pakken we toch echt de zwakste groep mee en het vreet aan me dat ik er niks aan kan doen.

Kom Achterom zei

Ik heb er maar één zin voor!
Het is een grof schandaal!!!!
Ieder die een beetje hulp nodig heeft of het nu verzorging of onderwijs is wordt de dupe van dit geweldige kabinet!!!!
Bravoooo wat kunnen we nog meer kapot maken!!!
Tijd voor verandering dat is het!
Maar de oren zitten daar pot dicht zeker veel last van oorsmeer!!
Zo dat is eruit!!
Toch een fijn weekend hoor!
Yolanda

Anoniem zei

Ik leef met je mee. Een vriendin van mij is ook leerkracht op de basisschool en ik heb het er regelmatig met haar over. Ik heb ook het debat in de Tweede Kamer gevolgd. Je kon merken dat de minister er mee in de maag zit, maar dat ze vanwege het regeerakkoord niets kan. En ze wil de prestatiebeloning niet inleveren tegen extra hulp voor zwakke kinderen.
Ik denk dat de toekomst het vanzelf inhaalt.

Lieve groet,
Gerry

Anna Marie zei

Dank je wel voor het staken namens een heleboel kinderen die straks de dupe gaan worden van dit beleid. Niet alleen de rugzak leerlingen, maar ook de "normale" kinderen gaan straks moeite krijgen met leren door overvolle klassen, verouderd lesmateriaal en minder zorg. Sterkte!

Unknown zei

Heel veel succes. Super dat iedereen dat voor al die kindjes gedaan hebben.
Voor nu een fijn weekend Brigitte

pollewop zei

Hoi, ik zit ook in het onderwijs en ben zeer tegen alle maatregelen die nu genomen worden. Als er straks leerkrachten uitvallen met een burn-out, wie neemt de overvolle groepen met zorgleerlingen over? Dit doe je niet zomaar even, zorgleerlingen behoeven een grondige voorbereiding die een invalleerkracht niet zomaar overneemt. Wat mij wel enorm verbaasd...waar zijn de ouders??? Vinden die het allemaal goed? Waarom gaan zij niet met zijn alle de straat op? Het gaat om hun kinderen, want ook de "gewone" leerling gaat hier onder lijden!

Kaatje zei

Heel goed dat je bent gaan staken. De plannen zijn belachelijk maar gaan idd gewoon door waarschijnlijk. En over 4 jaar zijn er weer nieuwe plannen van weer een nieuwe minister die vindt dat het weer anders moet! ALs ex leerkracht, rt-er en ab-er (door ongeluk afgekeurd) leef ik met je mee. Zoveel extra zorg, zoveel taken erbij waar je bij je opleiding niet voor gekozen hebt. Hopelijk blijf je tijd houden voor het vak, het lesgeven, hetinrichten van je huishoek, het juf zijn!!! Veel succes!

Kaatje zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.