zaterdag 10 juli 2010

Je krijgt het niet cadeau...

Je krijgt het niet cadeau...


Afgelopen week was als vanouds een zeer hectische laatste week. Manlief is er in de tussentijd op ingesteld, maar het kleine mannetje nog niet...Ach...zodra ik mijn autosleutels pak, vraagt ie angstvallig: "Ga je weer werrekenn???"

Het was dan ook hectisch deze week.
Het begon met 2 avonden afscheidsmusical (want; grote school, dus 2 groepen 8) En wat blijft het toch bijzonder; kinderen die bij mij als kleuter binnenkwamen verlaten nu als puber de school...En wat stonden sommigen heeerlijk te swingen, zingen en stralen op dat podium...Tja, dan krijg ik toch echt een brok in mijn keel, hoor!! Nog een laatste woordje, een ferme handdruk en dan is het echt voorbij die basisschooltijd...We hebben er bij ons op school een traditie van gemaakt om op de dag na de musical de  kinderen "uit te wapperen"; 1 voor 1 wordt hun naam genoemd en gaan ze door een erehaag met alle andere kinderen met wapperende linten van de deur naar het hek waar hun ouders (al huilend...) hun kinderen opwachten.

Maar ook van mijn "eigen" kinderen  heb ik afscheid genomen. Een heel groepje ging ( in de meeste gevallen na  ruim 2 jaar) naar groep 3. Ik maak altijd een herinneringsboekje met hen, met een persoonlijk verhaaltje van mij erbij. En ach, wat heb je dan een boel met elkaar meegemaakt..


Van de week heb ik met een groepje ouders de klas en het materiaal nog gesopt (en dat is veeeeel!) en donderdag was dan mijn laatste officiele werkdag en moest alles in de klas aan kant (want de vloer gaat in de was, ramen gelapt) En dat met zo'n 30 graden buiten en 35 binnen...PFFFFF!!

Vrijdag had dochterlief haar laatste schooldag en voor haar juf  en meester hadden we ook wat leuks...Ik koop meestal een boek (welke juf is daar nou niet blij mee????) en wat leuks erbij..

een "opkikker" -haha- misschien was IK daar meer aan toe, dan Kees haar juf...

en ook nog een opkikker in soepbeker voor haar meester..
(geloof me; die kan er 1 gebruiken...)

Maar goed:
Nu dus; vakantie!!
Iemand vroeg: "Wat ga je morgen doen??"
Ik: ......(keek heel onnozel)...."wee-nie"...
En overmorgen?
Ik: .......(nog onnozeler)...."wee-nie"......

.........................

10 opmerkingen:

It's me zei

Hoi Nieneke...das een tijd geleden............!! geniet van een welverdiende vakantie !!! je hebt het verdient..fijne zondag lieve groetjes Ria...

Een sneller kloppend hart zei

Nou zeg...het is hier 6:31 uur (vroeg wakker) en ik zit hier met een paar betraande ogen pfff....wat heb je dit mooi geschreven, precies zoals je 't voelt, ik waande me even naar volgend jaar en zag voor me hoe mijn zoon het schoolplein zou afkomen op zijn laatste dag basisschool (slikkk), ik kreeg 't er even moeilijk mee, en dat op de vroege ochtend hihi

Ik wens jou een heerlijke vakantie toe vol rust en gezelligheid, dan kan je er volgend schooljaar vol goeie moed weer tegenaan...je moet weten dat ik vol respect ben voor het lerarenvak, wat een inzet vergt dat!!

Genietse!

Groetjes, Veronique

Home and Lifestyle zei

Dit is inderdaad heel herkenbaar...wat een geweldig idee trouwens om de kinderen uit te wapperen! Een tranentrekker, maar ook héél bijzonder!

Nu lekker genieten van je vakantie, de ideeen komen vanzelf wel op borrelen :-))

Lieve groetjes, Ingrid

Tierlantijn zei

Die bootjes..! Wat ontzettend leuk gedaan!

Groetjes! Ilona

Claudia Leertouwer zei

Je hebt je vakantie verdiend meid!

Liefs Claudia

Unknown zei

wat jij gaat doen???? HET GROTE GENIETEN IS BEGONNEN!!!!!!!!!!!!!!!!, *kuch*...genieten dus.....dat uitwapperen vindt ik wel keileuk, al moet ik daar als moeder van een groep achter NIET aan denken, ZO'n grote zonnebrillen hebben ze niet om mn tranen te verbergen!!!

Groetjes
Lynda

Ger zei

Lieve,lieve Nieneke.....jij mag puffen....zoveel als je wilt!!!

En na gedane arbeid is het goed rusten,en daar heb jij nu de tijd voor.
(zonne)petje af!!! voor al jou inzet op school.

Wat een leuk idee om alle kinderen uit te wapperen!

Ja die afscheidsmusical is toch al vele jaren een terugkomende leuke avond, kan het me herinneren van onze eigen kinderen en 2 jaar geleden van kleinzoon.
Het is heerlijk om te bedenken en te zien dat deze groep jongens en meisjes de grote mensenwereld instappen van het voortgezet onderwijs en dan maar te hopen dat wij ouders en de leerkrachten in het onderwijs hun best gedaan hebben in het begeleiden naar die wereld....

Ga lekker vakantie vieren en die kleine man heeft zijn mama de hele dag binnen handbereik....oei,oei.......dat wordt weer afkicken...................................................................................................................................over een poos.......maar daar houden jullie je vast nou nog niet mee bezig;-)

Fijne vakantie!!!
Lieve groet,
Ger

♥ Welkom bij "het Zolderluik" op Nr.5 ♥ zei

Wat leuk om het nu eens vanaf de andere kant te horen, en wat straal je een liefde uit voor je vak en je "kinderen"
Petje af voor jou!!
Geniet van je welverdiende vakantie!!
groetjes Hilde

Pauline Kick, Logement it Foarhûs zei

Hallo Nieneke,

Wat een geweldige juf hebben kinderen aan jou. En dan die prachtige bootjes, de verhalen, en de lange vakantie in het vooruitzicht. Geniet van je vakantie, ga je nog weg?????

En straks weer fris starten met een nieuwe groep, het lijkt mij geweldig om als kind bij jou in de klas te zitten.

Groetjes en een fijne vakantie, Pauline

Pierelantijntjes zei

Wat een leuke cadeau's voor de juf en meester. Ja, het jaar is voorbijgevlogen Nieneke. Oudste gaat al weer naar de tweede van het voortgezet onderwijs en jongste gaat naar groep 6. Maar eerst vakantie vieren en lekker niets doen.
Ik wens je een heerlijke vakantie toe.
Lieve groetjes van Ester