woensdag 16 juni 2010

Scoren??


Jaha, 't is weer zover: bijna vaderdag...
En zoals sommige van jullie inmiddels weten heb ik het met dit soort hoogtijdagen altijd druk-druk-druk op het werk: er moeten 28 cadeau's in elkaar gefreubeld worden...

Dit jaar was het een "inkoppertje":  het moest iets worden rond het WK.
Verder vinden wij dat de kinderen er zelf veel aan moeten kunnen doen ( juf maakt alleen wat voor haar eigen vader) en mag het natuurlijk bijna  niks kosten,( ook niet al te veel tijd want we hebben ook nog wat anders te doen.) Een absolute "musthave" is een bijpassend versje of liedje (wij gaan voor dikke vette brokken in de keel..)

Dus dit is het resultaat van dit jaar:

Rood-wit- blauwe onderzetters voor het biertje/ cola/ koffie van pappa.
Volgens mij lezen er geen vaders mee, maar ik ben afgelopen week weer veel wijzer geworden...(haha, heerlijke uitspraken doen kleuters over hun vaders)
De onderzetters staan in een (oranje geverfde wc-rol) houder, ingepakt in voetbal-groen vloeipapier, met erover folie en ERTUSSEN confetti (leuk voor in bed!). Eraan het volgende gedicht (keurig in de hoofdjes gestampt)

Wat Nederland ook gaat doen
jij bent voor mij de kampioen
Jij bent voor mij mijn nummer 1
de vlag in top voor jou alleen!

Nou dames: wordt dat scoren of niet???


Wat mijn kindjes voor hun papa hebben gemaakt op de peuterspeelzaal en op school weet ik nog niet...
Wat ik wel weet:
Hij is zeker weten HUN kampioen (en de mijne...)13 opmerkingen:

kienkele zei

Wat een vreselijk leuk idee Nieneke, en zo gezellig ook, met confetti in bed en in de thee en in plaats van hagelslag, ha ha.
Fijne avond nog, lieve groet, Tineke

Claudia Leertouwer zei

Ben blij dat mijn meiden niet bij jou in de klas gezeten hebben, meid confetti in bed, hoe verzin je het?

Groeten,
Claudia

lia zei

leuk... Had helemaal niet in de gaten dat het volgende week vaderdag is. Ik moet ineens aan een verhaal denken [heeft niet met vaderdag, maar wel met vader te maken] dat een van mijn jongens vertelde dat de juf iets niet kon pakken omdat het te hoog was, en daar hulp bij nodig had. Waarop manlief zei, zeg maar dat ik de juf wel even wil komen "helpen". Het was een hele leuke knappe juf moet ik erbij zeggen. En hij de volgende dag naar de juf, "Ik moest van mijn vader zeggen dat hij u de volgende keer wel even wilt opbeuren". Boing.....
Maar ik dwaal af.... Leuk kadootje heb je laten maken, al die gelukkige gezichtjes. En heb je je eigen kinderen wel op dezelfde school zitten?

fijne avond, lia

Karin zei

Goed gedaan hoor juf. Ooooh ja leuk, confetti, samen in bed met de broodkruimels!:)))

Unknown zei

Wat een leuk idee.
Lijkt mij zo moeilijk elke keer weer iets verzinnen met weinig middellen. Maar deze keer goed gelukt.
Groetjes Brigitte

Muisje zei

O wat leuk.
Dochterlief heeft ook een kadootje gemaakt, maar moet natuurlijk nog tot zondag wachten met geven.
en dat is best moeilijk voor een drie jarige.

groeten Herma

Home and Lifestyle zei

Op de basisschool waar onze kinderen gezeten hebben, werd niet aan vaderdag en moederdag gedaan...dus hier kwam geen confetti in bed! Maar we moeten nog wel in actie komen...zorgen dat we hem kunnen verrassen aanstaande zondag! Wat manlief trouwens het liefste heeft....heel lang uitslapen en vooral géén ontbijt op bed!

Lieve groet, Ingrid

Twa zei

Wat schattig, altijd leuk die kinderknutsels met vader en moederdag. Mijn jongste had ook al een voetbal pakketje gemaakt voor papa, leuk thema natuurlijk. Het ligt al ergens verstopt. Fijne vaderdag alvast.
Groetjes Antoinette.

Pierelantijntjes zei

Wat een prachtige vaderdagcadeautjes hebben de kinderen gemaakt. Ook superorigineel! en het versje erbij is ook helemaal geweldig.
De foto van papa die de kindertjes voorleest vind ik zo lief.
Lieve groet van Ester

alma zei

Hoi Nieneke,

OOOOOOOOOOOhhh wat leuk geworden zeg!! Jij bent al verder dan ik! Wat een leuk idee en helemaal af met dat leuke gedichtje erbij!!! Als je nu geen reacties krijgt!!

Groetjes!!

Alma

Moet alleen nog inpakken....

G-STYLE zei

Leuke surprises heb je weer bedacht , moet je toch wel creatief in zijn merk ik al wel , waar haal je het steeds weer vandaan...?
Je vorige post was ook zo leuk met je zoontje in z'n huphollandhuppakkie , geweldig , heerlijk koppie ook !

fijne week verder , groetjes Gea

It's me zei

Wat leuk gedaan Nieneke!! echt geweldig daar zullen alle papa's blij mee zijn...........liefs Ria....

Jolanda zei

Erg leuk cadeautje hoor! Die heb ik nog niet langs zien komen in al die jaren. Ik heb ook jarenlang met (gehandicapte)kindjes zitten frobelen en we vonden het een hele opgave om telkens weer iets te verzinnen. Heel leuk gedaan!
Groeten, Jolanda