zaterdag 30 januari 2010

De keuken: de plek waar je ons meestal vindt

Toen we bijna 7 jaar terug het huis kochten hebben we eerst 3 maanden verbouwd. We hebben toen onder andere de keuken verplaatst naar de aanbouw aan de achterkant van het huis. We hebben daar nu een woonkeuken van 18 vierkante meter. (dat had van mij ook wel het dubbele mogen zijn!!!) We zitten daar erg graag: het is een fijne lichte ruimte en je hebt contact met de tuin.

Jack heeft de keuken zelf gemaakt!! Ik ben natuurlijk super-trots op hem dat hij dat zelf heeft gedaan. De kastdeuren zijn van grenen en hebben we net als de rest van het houtwerk in ons hele huis hoogglans RAL 9001 geschilderd. Voor iemand zoals ik ideaal: al het houtwerk is neutraal, de muren veranderen we snel en regelmatig met als gevolg een hele andere uitstraling.

Je begrijpt dat na 7 jaar intensief gebruik de keuken ook aan een nieuwe lik verf toe is. Maar wat gaan we doen? "Soppen"we gewoon de hele boel weer over of gaan we toch voor wat anders? In de keuken hebben we namelijk geen gestucte muur: alles, maar dan ook alles (o.k. op het plafond na) is van hout. (We hebben prachtig wagenschot op de muren.)

Ik was vorig weekend bij 't Klooster en daar hebben ze alles in de meest prachtige tinten van Farrow & Ball geschilderd. Ook in de Ariadne zag ik een keuken staan in de kleur muisgrijs. Ook wel erg mooi....
En als we dan voor een andere kleur gaan, wat geven we dan een andere kleur? Het wagenschot of de keuken? Of misschien wel allebei? Nou, je hoort het: we zijn er nog niet uit! Wordt vervolgd.....

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtige keuken!groetjes Joke.

Een sneller kloppend hart zei

Sjonge wat hebben jullie een prachtige keuken zeg! Perfecte kleur, mooie afwerking, echt wauwie!!

Veel groetjes, Veronique