zondag 23 januari 2011

Slaapkamerperikelen

Ik neem jullie even mee naar de bovenste verdieping van ons huis: de zolder.
Ik heb er al eens eerder over geschreven, maar nu gaat het in het bijzonder om ons bed.


En dan niet specifiek over ons dekbed. (nieuw, via Wehkamp, die hadden (hebben?? deze week een leuke aanbieding. (het tweede dekbed voor de helft))


en ook niet over de sprei (gehaakt door mijn overgrootoma, die onlang (op 101-jarige (!!!)) leeftijd is overleden)





het gaat  niet over de super- praktische lades in het bed waar veel, heel veel, in past....


of over de leuke langwerpige,  ronde kussen die dienen als hoofdbord. (via Ikea) of het ronde bloemkussen (besteld via Deens)


Het gaat tenslotte ook  niet over de engelen, die over ons waken en we hier op de rug kijken...

Nee, nee, nee!
Het gaat over ONZE ruggen en dan vooral de pijn eraan...

Na de geboorte van Jannes hebben we een nieuw matras gekocht. Wij hebben ruim 10 jaar geslapen op een "left-over-tje"van Jack's ouders. Naar volle tevredenheid, mag ik zeggen....Maar in de loop van de jaren werd het wel minder. We hadden besloten dat we de bevaling van Jannes nog zouden afwachten en daarna voor een spiksplinternieuw exemplaar zouden gaan.

Ik had vernomen dat de matrassen bij ons aller Zweedse warenhuis goed scoorden op allerhande tests dus wij gingen er op af! Een bijkomend voordeel was de prijs, die viel ons alles mee...
Tja, dat was dan, achteraf bezien, ook het enige....
Het eerste matras dat we kozen was echt HORROR!!! Na 1 nacht huilde en smeekte ik Jack niet nog een nacht op dat ding door te hoeven brengen en kwam het oude gevaarte weer uit de schuur...

Gelukkig kan je de boel omruilen en kregen we een veel beter exemplaar....
Ik kan je echter verzekeren dat ALLES, beter slaapt dan het eerste geval, maar goed...
Nu,  (goh, na bijna 3 jaar??? be-lache-lijk!!) durven we eindelijk toe te geven dat dit matras ook vreselijk is!!!
Maar ja, wat moeten we dan????

Want aan een matras voor ons, of eigenlijk is Jack de GROTE schuldige, zitten nog wel een aantal haken en ogen...of eigenlijk...centimeters..
Jack is ruim 2 meter 10 en om lekker te slapen heb je dus een matras van 2.30 m nodig. Wij hebben dit altijd opgelost door achter een matras van 2 meter een stuk schuimrubber te leggen van 30 cm. Grote hoes eromheen en niemand die het ziet. Het bed heeft Jack zelf gemaakt, latten erin, matras erop en..slapen maar!!
We hadden een schuimrubber matras (degene die zo lekker lag) en hebben nu een binnenveringsmatras. Zal daar "de pijn" zitten???

Geen idee...

Maar een ander bed en matras kopen we dus niet meer even "zomaar".
Een nieuw matras van 2 meter is het eenvoudigste. Dan kunnen we ons bed (plus het schuimrubber om de goede lengte te krijgen) houden. Dan is het "alleen"nog maar de kunst een lekker matras te vinden.
Maar elke andere oplossing moet op maat gemaakt worden....

Iemand een briljant plan??

27 opmerkingen:

G-STYLE zei

Wij hadden altijd een waterbed en die is ons super bevallen , jaaaaren ...
Nu ook sinds vorig jaar een ander bed , pocketveren matrassen, electr verstelbaar maar we krijgen nieuwe omdat het schuimrubber aand e zijkant loslaat ...?
Ik moet eerlijk zeggen dat het lekker slaapt maar dat ik af en toe ook ons waterbed stiekem nog wel eens mis ......

ik wens je veel succes toe met het zoeken naar iets nieuws want lekker slapen is toch wel heel belangrijk hoor.

groetjes Gea

Miranda | Taxx Life Blog zei

Ten eerste wat een prachtige kussens heb je op je slaapkamer. Ten tweede: ik kan je helaas niet helpen met dit matrassen probleem....altijd lastig. Je hoort al vaak dat als mensen de matrassen een keer omdraaien ze ook al een week last van hun rug hebben. Maar 3 jaar is echt geen pretje. Ik hoop dat andere lezers de gouden tip hebben voor jou!

Anoniem zei

Ook niet de slaaptip der slaaptips, wij hebben een heerlijke boxspring die ik voor geen goud meer in wil ruilen....

Complimenten voor de styling van je kamer! Dat deense kussen: Geweldig! Was beetje teleurgesteld dat het niet van een keten in NL is....

by kuzz zei

Het is echt lastig om over te stappen op een andere matras! Wij hadden ook matrassen waar we al 15 (!) jaar naar tevredenheid op lagen maar ja...dan denk je zo oud dus ook nieuwe (peperdure) matrassen gekocht en mwah...ten eerste is het koud en vrij hard als je er in stapt en s nachts wordt je wakker omdat het zo warm is! Hopenlijk vinden jullie DE matras van jullie dromen ;-)! Succes, enne..aan de aankleding van de slaapkamer kan het echt niet liggen want die is super!
fijne dag, groetjes Erna

Home and Lifestyle zei

Wij slapen op matrassen van Tempur. Deze zijn niet goedkoop in aanschaf maar liggen wel erg lekker. Toen we de matrassen pas hadden voelde je het gewoon als je er op ging liggen...de matras sloot zich aangenaam om je lichaam heen. Inmiddels merken we dat niet meer maar ze zijn aan vervanging toe dus het zou ook aan de leeftijd kunnen liggen.

Ondanks alle tips blijft een matras naar mijn mening altijd erg persoonsgebonden...wat de één prettig vindt, vindt de ander vreselijk en andersom.

Succes met je zoektocht! Lieve groet, Ingrid

Een sneller kloppend hart zei

Ohh wat een probleem, ik kan je niet helpen want wij slapen gewoon op een Ikea matras en die ligt al jaren heerlijk
Wel superleuke spulletjes op je kamer...vooral dat kussen van Deens vind ik gaaf!

Veel succes Nieneke

Groetjes, Veronique

Thuis bij Tjits zei

wij hebben ooit voor beide kinderen een ikeamatras gekocht en er ook veel problemen mee gehad, er komt een soort bobbel op met lucht lijkt het wel, niet fijn om op te slapen!
zelf hebben we een waterbed en ik wil liever niet anders meer!
mooie slaapkamer heb je trouwens!!
en ik ben je 175e volger:)

lieve groet, Tjitske

Annemiek zei

Misschien een idee om eens langs een goede beddenzaak te gaan en je daar te laten adviseren ???
Je mag er ook op alle matrassen liggen , dan voel je vanzelf het verschil wel .
Ik heb zo het idee dat jullie altijd erg " zacht" geslapen hebben en dat daarom alles wennen zal zijn .
Succes ermee !
Groetjes Annemiek

Tierlantijn zei

Moeilijk zeg... Het lekkerste bed hier in huis is van mijn jongste zoon. Een Ikea Boxspring. Kostte weinig en slaapt heerlijk..! Blijft denk ik uitproberen. Dus ook bij Ikea lekker gaan liggen en testen. Maar het gevaar is dat na een dagje winkelen elk bed lekker ligt..!

Groetjes! Ilona

Mariska zei

Als je twee eenpersoon matrassen neemt kun je allebei een ander matras kiezen qua hardheid...dus dat is uitproberen bij een goeie beddenzaak. Hier hebben ze ook extra lange matrassen...wij hebben nu matrassen besteld van 220 lang.....succes

Pierelantijntjes zei

Ik kan je helaas geen advies geven, maar wij hebben onze matrassen in een beddezaak gekocht, en daar zijn we erg goed geadviseerd. Het is in woonboulevard Poortvliet en dat ligt in Zeeland. Ook de prijs viel mee.
Prachtige slaapkamer hebben jullie hoor, en wat handig, die laden onder het bed.
Fijne week,
Groetjes van Ester

flowersandhome zei

Zwijg me van matrassen en zetels koppen. Pure horror.
Dé reden dat hier nog altijd onze versleten oude zetel staat. Zit niet meer goed maar een betere vonden we nog niet. Ooit een andere gekocht hoor, bij Ikea... en die is na een seizoen de deur gewezen. Gelukkig hadden we de 'oude' nog; zit hij niet super, hij zit toch beter.
Voor een matras zou ik naar een goede winkel gaan waar ze een duidelijke uitleg geven en waar je op je gemakje alles eens mag uitproberen.
Veel succes en hopelijk gauw weer een goede nachtrust!
Groetjes,
Marian

Bonjade zei

Helaas kan ik je niet van tips voorzien...we zijn ook toe aan vervanging....ja de matras dan hè......
Dus ik houd het hier in de gaten.
Wat een lief kussen daar op je bed.
Fijne zondag
Liefs

Mayflower zei

Er is niets erger dan een verstoorde nachtrust door een slechtliggend matras. Wij slapen op een boxspring, ook met pocketvering en dat bevalt goed, maar dat is voor een ieder heel persoonlijk natuurlijk.
Prachtige hoes heb je, ik heb er ook nog even voor gestaan die te kopen, ben dol op wit beddengoed.
Succes met je zoektocht naar het juiste matras.
Lieve groet, Mea

Tanja zei

Ook wij slapen op een boxspring en willen nooit meer iets anders. O ja eigenlijk zou ik wel een Hasting willen maar daar moet ik nog even heel goed voor sparen.
Maar vervelend is het als je niet goed slaapt, maar ik zou ook gewoon eens naar een beddenzaak gaan die moeten je toch kunnen adviseren. Heb je al eens gegoogled op lange mensen en bedden?
Misschien is dit iets? Je mag er 14 dagen op proefslapen; ik zag dat ze matrassen hebben van 220 lang. ttp://www.medischmatras.nl/prijzen/

Lieve groet,
Tanja

alma zei

Eerst even complimenten voor je prachtige slaapkamer. Het ziet er heel fraai uit!

Wat is het toch een ellende als je matras niet goed is. Wij hebben een paar jaar geleden pocketveren matrassen waar ik heel erg aan heb moeten wennen. Nu lig ik hier heerlijk op hoor maar ik heb er wat op gescholden.

Ik slaap in een hotel (meestal boxspring) echt heel lekker. Dus ik weet dat mijn volgende bed een boxspring wordt!

Sterkte en een goede nachtrust toegewenst!

Lieve groet
Alma

lia zei

Ja dat is natuurlijk heel persoonlijk. Wij hebben onze matrassen (2, want wij hebben graag ons eigen matras) en lattenbodems die verstelbaar zijn (dus ook 2)gekocht bij beter bed. 2 halen 1 betalen. En we hebben een topper van Tempur erbovenop. Die heb ik gekocht omdat ik altijd pijn in mijn spieren en gewrichten heb, en dat ligt zo geweldig. Ik kan niet meer zonder. Mijn zoons hebben weer een heel goed bed en matras gekocht bij de beddenconcorde en ook met een tempur topper.

Nou succes met je zoektocht, want er gaat niets boven een goede nachtrust.

Lieve groet Lia

Claudia Leertouwer zei

Wij slapen al weer bijna zes jaar op een geweldig bed van Ikea, de beweegbare variant dan wel. Het lijkt me verschrikkelijk om niet lekker te kunnen liggen. Hopelijk vinden jullie snel iets.

Pieternel zei

Heey hallo,

Ik lees je blog al een tijd maar volgens mij nooit een berichtje achtergelaten. Ik las je gedoe met je matras. Wij hadden dat dus ook, totdat, ja lees, totdat we een toppertje kochten en toen was alle elende over. Rugpijn weg en slapen als een roosje. Het is een dun oplegmatrasje, die is gevuld met nasafoam. Dit foam komt elke keer weer terug in zijn juiste vorm. Je legt het dus gewoon op je oude matras, die van ons kostte nog geen 100 euro....
Groetjes P.ieternel

little sweet things zei

Wat een gezellige slaapkamer heb je!
En wat het matras betreft...wij slapen ook op Tempur en ik ben daar nog steeds heel tevrede over, vorig jaar hebben we dan ook nog 2 tempur bedbodems erbij gekocht daarvoor sliepen we op een leenbakker bodem en dat verschil kan je ook goed merken.
Succes met je zoektocht!
Groetjes, Sas

justwendy zei

Hoi,

Volgens mij heb ik nog nooit een berichtje bij je achter, maar ik heb denk ik een goede tip voor je.

Ik werk zelf in een bedden winkel, dus een klein beetje verstand heb ik er wel van.
Zelf slaap ik op M Line, dit vormt naar het lichaam en is druk verlagend. Het is goedkoper als Tempur maar nog steeds niet goedkoop. Maar op het moment krijg je het tweede matras voor half geld.

Maar het belangerijkste is dat je naar een bedden zaak gaat en je goed laat adviseren.
En er zijn trouwens ook matrassen te krijgen die 220 lang zijn.

Ik hoop dat je er wat aan hebt en dat je snel een lekker matras vind.

groetjes wendy

Unknown zei

Nou jaaaaa ...we hebben het er hier net over, we moeten nieuwe matrassen en bodems....misschien wel een heel nieuw bed...maar nu schrap ik natuurlijk onze zweedse vriend, dat snap je ;)))

Groetjes
Lynda

Unknown zei

Mooie slaapkamer.

Wij hebben matrassen van 20 jaar oud.
Ooit bij een beddenspeciaal zaak gekocht.
Wil nog echt geen andere.
Succes met zoeken.

Fijne avond groetjes Brigitte

theeleuten zei

Gewoon naar een beddenzaak en uit proberen maar......wij hebben onze nu 10 jaar (gelukkig nog goed, hoe lang gaan die dingen mee?)
Het kost wat maar dan heb je ook wat.
Je rug is erg belangrijk, en daarom dus ook een goed matras!!

Succes.
Mooie slaapkamer heb je , dat kussen is echt een leukerd!

Groetjes Evelein

♥ Welkom bij "het Zolderluik" op Nr.5 ♥ zei

He bah, wat naar, want lekker lapen is zoooo belangrijk!!
En dan zit je ook nog met het lengte-probleem.
Wij hebben matrassen gekocht bij de kwantum waar een laag nasa-schuim op ligt (idee van tempur), die waren niet erg duur en wel fijn.
Misschien zoiets?
Succes ermee!
Groetjes Hilde

Karin zei

Misschien moet je je toch maar eens goed voor laten lichten bij een speciaalzaak. Je betaalt misschien wel wat meer, maar je spaart er wel je rug mee en da's toch ook wat waard.
Wat een gezellige slaapkamer heb je, bijna zonde om daar je ogen te sluiten.

Muisje zei

Niets is zo erg als een slechte matras.
Ook wij hebben dit jaar een nieuwe op ons verlanglijstje staan, maar ik ben eigenlijk bang om een miskoop te doen.
Ben benieuwd hoe jullie het gaan oplossen.

Groeten Herma