maandag 16 augustus 2010

Kleine cadeautjes...

Na ons bezoek aan het Zuiderderzeemuseum ben ik met Kees begonnen met het lezen van Ot en Sien.

Dit boek komt uit de "kleinkinderenbibliotheek" van mijn oma ...(dat heeft ze erin geschreven) maar ik heb hem nu al een aantal jaren in mijn bezit. Kees kan al best pittig lezen en deze teksten zijn niet zo lang dus goed te overzien. En de platen; die zijn helemaal geweldig...

Dat brengt me bij het volgende: ik heb in het Zuiderzeemuseum nog wat gekocht voor...jullie!!
Zoals wellicht bekend ben ik helemaal verslingerd aan lekkere luchtjes en hoewel je het niet kunt ruiken vanaf je scherm, ik kan  je verzekeren:  'mmm" ze ruiken ..heerlijk!! Elk seizoen heeft z'n eigen geur, plaatje en tekstje. Ik krijg ze met geen mogelijkheid knap op de foto, want ze zitten in het folie...

Op de teller staan nu 111 volgers dus het wordt tijd voor een kleine  give-away. Ik heb nog even een tijdje zitten dubben "hoe zal ik doen?" maar ik heb het volgende bedacht:

Vertel me van welk seizoen je het meeste houdt en waarom. Beschrijf ook de geur die er volgens jou bij het zakje hoort....Aan mij dan natuurlijk de eer om te beoordelen of dat een beetje klopt (snuf, snuf..)
Per seizoen/ geurzakje kan er 1 iemand winnen. (dat gaat gewoon door namen op strookjes uit de hoed, hoor!!.)

Je kunt meedoen tot  23 september, de eerste dag van de herfst...(toch wel het kleurrijkste seizoen. met heerlijk veel tradities; St. Maarten, Sint, pompoenen, kaarslicht.....)



31 opmerkingen:

Claudia. zei

Het mooiste seizoen is voor mij de herfst, de brons kleurige bladeren, de paddenstoelen, hortensia die dan op hun toppunt, zijn, mais dat er af komt, mosjes die mooi van kleur zijn.
En dan hebben we het nog niet over, mooie appeltjes, kastanjes, eikels en vele andere bessen. Iedereen zoekt het weer een beetje binnenshuis op, kaarsjes gaan aan.
Claudia.

Home and Lifestyle zei

Ohhh...wat leuk Nieneke! Ik doe mee hoor! Je weet inmiddels vast wel dat de zomer mijn seizoen is...en tja, de bijbehorende geur...niet origineel maar met Frankrijk in gedachten waar we de aankomende weken zullen verblijven denk ik toch het eerst aan lavendel!

En wat leuk, die boekjes van Ot en Sien. Hier ligt een hele verzameling van De Kameleon, niet zo oud, maar toch van vroeger. Mijn oudste dochter leest graag, maar vindt daar niets aan...typemachine, draaitelefoons, een zinken teil om in te wassen...dat past niet meer in haar tijd hi hi!

Een fijne week en succes met je give away! Lieve groet, Ingrid

Home and Lifestyle zei

O...en het waarom! Dat kan ik met één woord beschrijven: buitenleven!!!

Yvonne zei

Wat leuk, ik heb ze zien liggen in het Zuiderzeemuseum !!
mijn post van de wasdag komt ook uit het Zuiderzee :-) heerlijk museum
mijn favoriete jaargetijde is denk ik toch wel de HERFST, heerlijk nazomers weer (ook regen natuurlijk, maar dan doen we de geurkaarsjes aan)mooie kleurenpracht aan de bomen, nevel over de weilanden waar de koeien midden in staan, beukenootjes, kastanjes, paddenstoelen, hortensiakransen maken, heerlijke Herfstwandelingen, geurkaarsjes, zelfgebakken appeltaart enz....
favoriete geur :Cinnamon, mmmmm heerlijk !!!
hele mond vol, maar zo zie ik mijn favoriete jaargetijde dus :-)
Groetjes Yvon

by kuzz zei

Wat leuk Nieneke! Maar als ik heel eerlijk ben vindt ik alle seizoenen heerlijk, alleen de winter duurt altijd te lang! Maar de lente ruik je het frisse groen van de uitlopende bomen,bloemen en planten, de eerste keer het gras maaien....de zomer daar hoort hier toch echt de zoute zilte zeelucht bij bij ons!! En de herfst, heerlijk door het bos gewoon de geur van de gevallen bladeren die daar hangt, de kleuren...mmmm
De geuren bij je zakjes... ik denk fris, beetje waspoederachtig bij de lente, bloemig bij de zomer, kruidig bij de herfst en appeltjes met kaneel bij de winter....
mmm het ruikt bij jou nu erg lekker volgens mij!
liefs, Erna

Claudia Leertouwer zei

Ik ben echt een mens van de seizoenen:

De herfst met zijn prachtige kleuren, de frisse geur bij het buitenkomen op een zonnige dag. De kaarsjes weer aan op de steeds vroeger donker wordende avonden. De geur van kaneel, hmmmm.

De winter met de kerstperiode met tijd voor bezinning, sneeuw, ijs en met een lekkere mok thee bij de knetterende heerlijk geurende openhaard.

De lente met al het opnieuw ontluikende groen, de pasgeboren lammetjes alles ruikt dan zo lekker fris.

De zomer met zijn zwoele avonden en de bedwelmende geur van de bloemen in de tuin.

Ik ben dus echt een mens van de seizoenen, wil graag meeloten voor alle seizoenen! (Heb ik extra kans, haha)

Liefs Claudia

Bonjade zei

Wat een leuke give-away zeg.....super. Oh kon ik alvast maar even voorruiken....hmmmm...
Ik ga voor de winter, lange avonden, kaarsjes aan vooral veel feestdagen kerst en sint...
Samenzijn is in dit jaargetijde het woord....
En de geur van verse appeltaart, kaneel en een vleugje dennen vliegt je tegemoed.
Liefs

Romelia's Cottage zei

Ohh...wat een schitterende geurzakjes zeg, ik doe graag mee. Bijna automatisch zou ik zeggen dat de lente bij mij past, maar toch kies ik voor de herfst. Voor mij altijd weer een tijd om schoon schip te maken en op nieuw te beginnen, op te ruimen e.d. Lekker 'savonds de kaarsjes aan en de openhaard. Ja gewoon knus dus. De geur die daar toch wel bij hoord voor mij is kaneel.

groetjes, Wendy

Splashes of Pink and Mint zei

Owww... wat schattig! Wie kent ze niet, dat schattige stelletje!
En favoriet seizoen? Daar hoef ik geen seconde over na te denken: de lente! Dan begin ik weer helemaal op te leven, heerlijk die eerste zonnestralen, het frisse ontluikende groen, de lentebolletjes.... absoluut "mijn" seizoen! En bij geur denk ik aan lelietjes-der-dalen of bloesem.
Ik wilde trouwens ook nog even op je vorige post reageren: wat een supergezellig feest heb je er van gemaakt, alle decoraties zo mooi en feestelijk en natuurlijk helemaal op elkaar afgestemd! Ik hoop (nou ik weet het eigenlijk wel zeker) dat Kees een mooie dag heeft gehad!
Lieve groetjes Elly

Jolanda zei

Wat leuk zeg! Ik doe ook mee.
Mijn favoriete seizoen is de herfst. De kleuren van de herfstbloeiende bloemen in mijn tuin kleuren warm rood,geel en oranje en daarna kleuren de bladeren mee. Heerlijk nog met een vest in het al lager staande zonnetje zitten met een kopje thee en verse appeltaart.
En ik gok dat het zakje dan naar appeltjes geurt, mmmmm!

Een sneller kloppend hart zei

Wat schattig Ot en Sien, daar was ik vroeger helemaal weg van en inmiddels weer :-)
Leuk dat je met jouw Kees in het boekje aan 't lezen bent!

Mijn favoriete seizoen is de winter...even twijfelde ik over de lente met zijn lekkere geur en mooie bloembollen, het ontspruiten van alle bomen en planten...maar toch...
De winter is echt mijn favoriet, ik kan zo geieten van de kou...lekkere warme kleren aan, de haard binnen lekker brandend, kaarsjes en vooral de sneeuw en het enorme natuurschoon wat je daarvan krijgt, in één woord fantastisch!
Ik ga er vanuit dat het winter-geurzakje ruikt naar oa. bessen, kruidnagelen en kaneel...een heerlijke winterse geur, ben benieuwd ;)

Veel groetjes, Veronique

Bij Guusje Thuis zei

Hallo Nieneke,

Gister je blog "ontdekt" en heerlijk genoten van je foto's en het sfeertje op je blog.

Ik moet het bloggen en vooral alles erom heen nog een beetje ontdekken dus aan je give-away doe ik nog maar even niet mee ... toch maar even melden wat mijn favoriete seizoen is? Nou vooruit; de lente is "mijn" seizoen. Na een naar mijn idee altijd te lange winterslaap kan ik zo genieten van het moment dat de tuindeur weer open kan ... de eerste zonnestraaltjes ... de eerste knoppen aan bomen ... de geur van bloesem ... alsof alles weer ontwaakt, heerlijk!

Groetjes,
Colinda

Pink Princess zei

OH wat zijn die leuk! MIJN favoriete seizoen is en blijft de zomer. Heerlijk buiten zijn, blote voeten, blote armen en benrn..gewoon genieten van alles. In de zomer krijg ik energie, kan ik heel veel aan, ben veel aktiever. IK zeg altijd : "hoe heter hoe beter" lol. En welke geur bij de zomer hoort: lavendel en/of rozen ♥

Vindt verder alle seizoenen wat hebben hoor, gezelligheid in de herfst en winter, het begin van nieuw leven in de lente. Maar de ZOMER is top favoriet bij mij.

Liefs van Marian

Jolanda zei

Wat een 'heerlijke' give away, mijn favoriete seizoen is toch de zomer. Lekker naar buiten, zonder jas en paraplu (als het goed is) op de fiets erop uit.
Zon, zee en strand, genieten van het buitenleven, lang licht en warme zomeravonden...En de geur die daat bij hoort is van bloemen, lathyrus, lavendel, rozen,...maar ook het zilte van de zee!
Zomerse groetjes dan maar....

Mayflower zei

Ohhh....wat een ontzettend leuke give-away. Ik ben ook dol op de seizoenen, ieder seizoen heeft z'n charmes, maar het mooiste seizoen voor mij is toch wel de herfst. Prachtige kleuren, heerlijke geuren, appeltaart, erwtensoep en boswandeling geven voor mij de herfst weer en de geur van het zakje.....vast naar kaneel.

Lieve groet, Mea

Mirella zei

oo... wat leuk zeg die geurzakjes !!

Moeilijk zeg welk seizoen, ik hou eigenlijk van alle seizoenen. Dat is het mooie aan Nederland ;-D

Als ik moet kiezen... dan toch de zomer.. Heerlijk de warmte (eehhh... normaal gesproken dan... nu lijkt het herfst..)
De lange zmeravonden, glaasje rose, lekker met familie bbq-en, zwemmen..

Waar zal de zomer zakje naar ruiken? eehhh.. bloemig? rozen? lavendel?

It's me zei

Ik ga voor de roze...lente......heerlijk alle knoppen die nog uit moeten komen het voorjaarszonnetje.......echt een heerlijk seizoen vind ik dat mijn lievelings seizoen.....niet te warm een heerlijk zonnetje.....en vooral de knoppen.....en roze is mijn lievelings kleur........en leuk he? het Ot en Sien boek ik heb het ook....heerlijk jeugdsentiment........fijne avond....liefs Ria....

Hilde's huis en tuin zei

Hoi Nieneke,
Wat een leuke give away heb jij bedacht. Zo leuk dat ik graag meedoe. Mijn favoriete seizoen is de Herfst. De herfst kan nog prachtige zonnige dagen geven waarop je nog lekker buiten kan zijn. 's avonds is het weer vroeg donker zodat je het binnen weer gezellig maakt. Ik ben in de herfst jarig...op de laatste dag van september. Mijn lievelingskostje is stoofpeertjes, dat aten we altijd op mijn verjaardag voor het eerst in het seizoen ( nu kun je het bijna eten wanneer je wilt), dus de geur van het herfstzakje? Ik denk peertjes met kaneel.
Groetjes Hilde

Karin zei

Zomer, zomer, zomer, kijk maar naar mij posten van de afgelopen tijd. En de geur die me daar nu bij te binnen schiet is die van eucalyptus omdat je die in Portugal overal tegen komt en vers gemaaid gras omdat ik dat vanavond heb geroken haha.
(Nou had laatst Cobi meen ik een item over seizoentypes en toen kwam ik uit op de herfst, dus misschien kan ik op twee paarden wedden *ahum*)
O ja, en mijn zwart/wit foto mag je hebben hoor, ik vond het ook een plaatje! (omkopen, welnee...)

Pierelantijntjes zei

Wat een ontzettende leuke giveaway Nieneke. Ik zie dat er al best veel zijn die voor de herfst kiezen, en ook ik sluit me daar bij aan. Ik ben dol op de herfst. Ik hou ontzettend van de warme kleuren in de natuur. Van het geluid van de wind, van de frisse geur van aarde en bladeren. Van herfstkransen maken en kastanjes zoeken met de kinderen.
Ja, herfst is echt mijn favoriete seizoen.
een hele fijne week toegewenst,
Groetjes van Ester

Loveforpiemonte zei

Tja moeilijk hoor, in het verleden had ik uitbundig geroepen ZOMER.. maar nee allang niet meer kan hitte niet goed meer verdragen (ook al is het nu vollop zomer met heel veel regen). Ik ga toch voor de lente. Na een koude grauwe tijd er weer op uit trekken met mijn fototoestel om al het nieuw gebeuren jonge grut te fotograferen, de bloemen en bomen die weer uit komen al die pracht en praal van natuurkleuren die we zolang hebben moeten missen. De geur die daar bij hoort is fris en uitdagend, bloemig maar niet te......
Enne natuurlijk gefeliciteerd met zoveel volgers.
Groetjes Madelon
(bedankt voor de mooie achtergrondmuziek ben zelf 3 x naar Lenny Kravitz geweest!)

Nicole Orriëns zei

Bij ons staat Ot en Sien ook in de kast. Ik kan er met verwondering naar kijken. Ongelofelijk dat het leven, nog niet eens zo lang geleden, zo anders was.

alma zei

Hoi Nieneke,

Wat origineel!!! Erg leuk je give away! Leuk Ot en Sien. Ik heb tijdens mijn opleiding heel veel boeken gekocht. Ook dit boek staat in mijn collectie.

Moeilijk te kiezen welk seizoen ik het meest waardeer....

Ik kies voor...
eh..
of toch..
nee doe mij maar de ....

WINTER

Waarom.. de dagen zijn knus en gezellig met kaarsen en warmte. Ik kan de geur het beste omschrijven als een gloed van kaneel en kruidnagels. Beetje gluhwein achtig!
De feesten zijn zo leuk (maar ook erg druk) en ik ben dol op wintersport!

Nog een paar hele gezellige vrije dagen en een goede start van het nieuwe schooljaar!

Groetjes
Alma

. zei

Wat heb je een ontzettend leuke blog Nieneke.
En je verhaal over de vakantie vind ik helemaal schitterend.
Ik draai hem uit want jij hebt verwoord wat ik eigenlijk altijd probeer uit te leggen waarom ik het liefste noet op vakantie wil.
Nu maar hopen dat ik volgend jaar dan een keertje NIET hoef!!
Groetjes van Yentl

Anoniem zei

Wat een leuk blog heb je zeg!
Wist je trouwens al dat er in Suhuisterveen een Ot en Sien museum zit? Echt een aanrader!

groetjes Sas

Petra zei

Leuke give away; ik kom via via op je blog maar ik zal hier zeker vaker komen ;-))

Mijn favoriete seizoen: ieder seizoen heeft zijn charmes maar ik hou van de herfst en de winter maar ik kies voor de herfst want als 't winter wordt is ook het jaar weer zo voorbij en dat maakt me altijd een beetje weemoedig...Herfst = binnen weer gezellig maken, leuke sfeertaferelen met kaarsjes, hortensia's, dennenappels, hondje in de mand, lekker freubelen aan tafel, verwarming aan, 's-avonds met een deken op de bank en de geur......kaneel met een vleugje cranberry ;-))
En niet onbelangrijk: ik voel me beter, krijg meer energie.

Kaatje zei

Hallo Nieneke,
Wat een prachtige blog!! een van mijn favorieten. ik zit zelf ook in het onderwijs, misschien is dat het?
wat betreft je give away: de herfts!! heerlijk regen, alle pollen de lucht uit, kaarsjes weer aan, met een deken op de bank... wat betreft de geur: appels. Als puber appels geplukt in de herfstvakantie en het ruikt heerlijk.
veel succes en ik blijf je volgen.
groetjes, Karin

Twa zei

Oh, wat een leuke giveaway! Ik ben ook gek op die oude prenten. Ik moet ook zeggen, ieder seizoen heeft zo zijn charmes, maar als ik echt moet kiezen, dan toch wel de zomer (mits het natuurlijk wel mooi weer is haha). Ik hou ervan om buiten te zijn en lekker in de tuin te grutten of een goed boek te lezen. het is 's avonds ook lang licht zodat je ook dan nog buiten een bakkie kunt drinken (of rose, ook lekker). En alle zomerbloeiers staan rijkelijk te bloeien, prachtig gewoon. En wat betreft de geur, dan denk ik toch wel aan de geur van de zee. Een frissen zee breeze.
Succes met je giveaway!
groetjes Antoinette.

Verrassend Goed! zei

Hoi Nieneke,

Voor mij heeft ieder seizoen wel iets.De winter mag van mij wel het kortste duren, maar zolang het droog is, is het gezond buiten! Het voorjaar is heerlijk, want dan begint alles uit te lopen,alles en iedereen komt weer uit zijn schulp en huizen en het begint weer te leven op straat. De zomer heerlijk als de zon schijnt. Lekker buiten eten en smorgens heel vroeg lekker in de tuin als iedereen nog slaapt. De herfts vindt ik toch ook wel erg gezellig. Hortensia's en kalebassen en de warme geuren en lichtjes gaan langzaamaan aan.
Ik persoonlijk vindt kaneel en spicy/vanille geuren heerlijk. Appelpie en Mulling Spice van Yankee Candlee. Hmmm...heerlijk.
Dus elk seizoen heeft wel iets.
warme groet,
Marianne

marja zei

wat een ontzettend leuke give-away!!!

Ik ben ook dol op de seizoenen en ieder seizoen heeft z'n charmes!!!
nu de herfst eraan komt, de kleuren pracht... dat is gewoon een schilderij en dat is genieten!!!!

ik ga je volgen op je mooie blog hoor!!!!! nieneke!

lieve gr. marja

Roos zei

oooh wat leuk zeg dat je dit doet .
mijn favoriete seizoen is de zomer , dan komen hier altijd weer de schelpjes als versiereing tevoorschijn en kan je heerlijk lang buiten zitten en genieten van de zon .
daarnaast ruik je dan vaak vers gemaait gras en wij hebben een echte zwembad en als de pomp aan staat komt de gloorlucht omhoog en dat geeft mij dan een vakantie gevoel , maar moet zeggen dat elk seizoen wel iets heeft , het is altijd leuk en mooi

groetjes Roos
nieuweling in blogland