woensdag 21 juli 2010

Dit is pas vakantie!

Nadat we al jaren op zoek zijn naar de voor ons goede vakantievorm,
hebben we voor dit jaar een beslissing genomen...

Vorig jaar, meteen na de vakantie  heb ik heel hard tegen Jack geroepen: help me onthouden dat ik  DIT dus NIET leuk vind...(want in de loop van  het jaar vervagen de mindere dingen en onthou je de leuke...jaja, mensen zo werkt ons menselijk brein nu eenmaal...(haha-net als bij een bevalling!))

Dus: Hij hielp me keurig herinneren: Jij vindt vakantie maar niks...

Je houdt niet van de (vieze en te korte, te harde) matrassen en bedden in een huisje, luchtbedden in tenten, schuimrubberkussens van een caravan, vreemde luchten in hotelkamers en ongewone en onbekende geluiden van een totaal andere omgeving in de nacht...

Je houdt niet van onwel riekende douchecabines, vieze doucheputjes, water (met schuim) dat van een andere cabine naar JOUW putje stroomt, dunne pisstraaltjes onder een (niet zelf op temperatuur in te stellen) douchekop die danwel te hoog danwel te laag hangt, raar licht in een spiegel, ongedierte, op slippers douchen, vieze kitnaden en (in het geval van een huisje of hotel)van die witte handdoeken die al door Jan en Alleman gebruikt zijn...


Je houdt niet van afwassen, koken op een 2-pitsgasstel, drinken uit plastic wijnglazen, ontbijten op plastic tuinmeubels zonder kussens, je brood snijden en dat dan de hele tafel wiebelt, te weinig koelkast -en vriesruimte of in het geval van een hotel; kiezen uit veel te calorierijke maaltijden en langs buffetten lopen zodat de hele zaal kan zien wat je opschept...


Je houdt niet van al heel lang van te voren bedenken dat je misschien wel naar de w.c. moet, met een rol onder de arm een heel veld met mensen voorbij wandelen, vieze, stinkende wcbrillen en vloeren (broek goed omhooghouden) geluiden (en luchten) van je naaste buren horen, ruw (bruin!) wc-papier (of zelfs een beetje vochtig...brr), porta potti of  emmers .....


Je houdt niet van boekjes lezen op plastic stoelen, uren langs een zwembad hangen, chloorluchten, hondenpoep in het (speel)gras, verplichte praatjes met vakantieburen, herrie van vakantieburen, huilende kinderen (van jezelf EN vakantieburen) het-op de-hand wassen en dagelijks boodschapjes doen...

DUS....



28 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

...gaan jullie elke dag naar het strand, waar heel veel zand ligt ha ha! Die staat er nog niet bij...ha ha! In onze vakanties liggen wij om die reden ook liever aan een zwembad (ja, ondanks alles...) dan aan zee, maar we hadden zondag een paar ligbedden gehuurd (waar jan en alleman al op gelegen heeft hi hi) en dat scheelde wel! Ondanks al die korrels was het een heerlijke dag!

Maar jij blijft vast thuis...daar heb je alles onder controle en dat is ook super! Geniet er van...een hele fijne vakantie!

Lieve groet, Ingrid

M. zei

geen betere plaats als thuis.....

ik heb pas je blog ontdekt en vind het hier wel gezellig!!!!
dus blog maar lekker door!!
een fijne vakantie!!

groetjes Manuela(die ook in west friesland woont :) )

Corine(THUIS) zei

En nu een post waar je allemaal wél van houdt..
want hier word ik ondanks de mooie plaatjes wel een beetje sneu van :(
En natuurlijk heb je het thuis helemaal naar je eigen zin klaargemaakt en kun je prima je vakantie daar doorbrengen, maar hét echte vakantiegevoel..dat krijg ik alleen als ik weg ben :)
Fijne vakantie!! Corine(THUIS)
PS. Wel leuk dat er iig nog één andere blogger blijft posten in de vakantietijd, het wordt wel erg rustig hier..

Twa zei

Zo... nou... jij bent echt geen vakantie mens zo te horen! Ieder zijn ding toch? In sommige dingen heb je inderdaad wel gelijk, maar andere dingen hebben ook wel weer zijn charmes vind ik. Maar ja, ik heb makkelijk praten want wij hebben onze eigen vakantie bestemming (samen met de familie). En die maken we helemaal naar ons zin. Zo hebben we een hele knappe badkamer met toilet, en een wasmachine en een knap bed (waar hooguit een van mijn zussen op slaapt, maar dat is niet erg), en een grote koelkast en vrieskast. We moeten alleen zelf afwassen, maar dat is niet erg, want we hebben toch de tijd. Misschien een idee voor je om ergens een chalet te hebben, ben je toch op vakantie, maar met al de gemakken (en inrichting) van thuis.
Prettige vakantie nog!
Groetjes Antoinette.

Jolanda zei

Je hebt een prachtig vakantiehuisje uitgezocht!! Kunnen we het ook eens huren? Tja, dan moeten jullie wel met vakantie natuurlijk!

It's me zei

Blijf je heerlijk thuis...vind ik ook het lekkerst hoor............ziet er prachtig uit allemaal.........ik ben net zoals jij ik zou dit verhaal zo geschreven kunnen hebben......kom je naar mijn feestje????....liefs Ria...

Ger zei

Nou zeg.....ben bijna aan vakantie toe na het lezen van je post;-)
Jij hebt het dus duidelijk niet getroffen op je vakantie adresjes!!!
Nee als ik daar zou moeten verblijven was mijn zin ook snel over en zou het woord vakantie bijna een VIES woord worden!

Heb al in veel hotels,pensions,B&B's,vakantiehuizen,campings etc.over de hele wereld geslapen van erg sober(omdat er niets beters was)tot zéér lux(bijna genant in landen waar veel armoede is)en ik ben het met je eens dat je overal wel iets zal vinden wat beter kan.
Maar ik ga niet in de eerste plaats op vakantie voor ergens anders te slapen of te verblijven maar wil iets van het land zien,kennis maken met de locals,eten wat zij eten,me als het enigsinds mogelijk is aanpassen en soms moet je dan eerst tien keer slikken en héél flexibel zijn.
Maar daar kies ik zelf voor.... ik geniet van dit soort......tja noem het vakantie.....het is meer op ontdekkingstocht gaan de ene dag/nacht met luxe en dan weer kom je in een niet toeristisch gebied en is het aanpassen geblazen.

Maar jij maakt ook zelf je keuze's,en als je andere huisgenoten het daar mee eens zijn hebben jullie ook thuis de vakantie van je leven!!!
Al zullen de dagelijkse HH zaken wel terug blijven komen......maar die heb je in de hand in je eigen vertrouwde omgeving,gelukkig maar!!!

Geniet saampje van jullie heerlijke huis en tuin!
En daar zal een ieder het naar de zin hebben aan je foto's te zien.

Lieve groet,
Ger

Karin zei

...hou je van een groene krokodil in je bad ;)

Gelijk heb je. In de vakantie moet je vooral NIETS doen waar je geen zin in hebt. Ik ga eens kijken of me dat lukt....in Portugal.

Nicole Orriëns zei

Heerlijk, iemand die er net zo over denkt als ik!!! Thuis is het gewoon het allerfijnst!

Pierelantijntjes zei

Home sweet Home!
Liefs Ester

Unknown zei

maar goed dat je voor jezelf zo duidelijk hebt wat je NIET vindt!!WOEHAHAHAAHAHHAHAH.......Oost west thuis best dus dit jaar!!!!!!
Wij wisselen het weleens af, jaartje weg, jaartje thuis.......en beiden hebben hun voors en tegens natuurlijk, maar jouw foto's zien er veelbelovend uit!!! GENIET ervan!!!

Groetjes
Lynda

♥ Welkom bij "het Zolderluik" op Nr.5 ♥ zei

Tja, niks mis met vakantie!! Dat in ieder geval, wat een heerlijke foto's in je blogje!
De een gaat graag weg, en de ander niet.
Wij vieren vakantie in Costa del Achtertuin, heerlijk!

Fijne vakantie!!

Saralien zei

Haha, herkenbaar! Thuis is toch alles beter. Heel dapper van je dat je niet gezwicht bent en gewoon lekker NIET gaat! Veel plezier op vakantie in je eigen huisje! Ziet er idd prima uit...

by kuzz zei

Hoi Nieneke...
Wat een herkenbaar verhaal van die vakantie....ik moet zeggen we hebben het dit jaar echt wel goed getroffen met ons huisje maar toch...nergens slaap ik lekkerder dan thuis hoor! En je hebt een heerlijke tuin en ook een lekker zwembad..misschien eens een dagje weg..dat is ook vakantie! Geniet er maar lekker van hoor!
Wat dat hartje betreft...ik was eigenlijk al van plan omdat ik m van jou gejat heb jou zo'n hartje toe te sturen! Dus bij deze...mail me je adresgegevens en dan komt er binnenkort 1 jou kant op!
groetjes, Erna

Anna zei

heb je een goed alternatief gekozen!!!
lekker thuis...
ook helemaal mijn idee...

Bonjade zei

Oh maar gelijk heb je....als je op zo'n prachtplek woont dan heb je elke dag vakantie......
Alles fris en fruitig, alles bij de hand....zelfs wilde dieren zie ik drijven....
Neeh hoor....home sweet home....
Geniet ze.
Liefs

Claudia. zei

Yes eindelijk iemand gevonden, die op vakantie gaan ook niet echt leuk vindt.
Ik ga liever een keer met de koters een dagje uit, zwembad, en noem maar op, dat ik dan tenminste weer terug naar de basis kan.

Dus ik geef jou helemaal gelijk, wij gaan ook NIET op vakantie.
Gelukkig niet.
Claudia.

@nne zei

Geniet van je vakantie ... gewoon thuis. Groetjes, @nne

Pauline Kick, Logement it Foarhûs zei

Hallo Nieneke,

Heel herkenbaar dat thuis zijn ook vakantie kan zijn. Kan mij niet zo herkennen in jouw bijzondere verhaal, prachtig trouwens, maar ik denk altijd, ondanks prachtige vakantie,. Zodra ik bij ons over de Kapellewei rij, vlakbij huis, zeg ik altij, waarom gaan wij eigenlijk op vakantie. Dus ook voor ons, heerlijk thuis op vakantie. Is niets mis mee,

Geniet van alles rondom je, dat wat je dierbaar is, en vergeet vooral die groene krook niet te voeren,

groetjes Pauline

Unknown zei

Ik moet er niet aan denken de hele vakantie thuis te zitten. Vooral nu met de warmte niet.
Maar ver op vakantie hoeft van mij ook niet.
Al die stres voor een paar dagen. Nee ik ga gewoon een week of 6 naar de camping.
!00 kilometer van huis.
Ik ga dan ook geregeld even naar huis.
Zo hebben wij een tussen oplossing die voor nu nog wel bevalt.
Hele fijne vakantie in je droom huisje.
lekker genieten en uitrusten.
Brigitte

Mrs. T. zei

Wat een grappig logje. Ik heb het (gelukkig) nog nooit zo bekeken. Veel plezier met jullie vakantie.

lia zei

Nou jij gaat in ieder geval dingen doen die je WEL leuk vind....
En met sommige dingen ben ik het wel eens hoor. We hebben net in een hotel geslapen, nou ja geslapen..... de matras was zo hard, en het kussen zo zacht dat ik de volgende morgen gebroken was. Maar ach, ik ben het ook wel weer vergeten.

groet Lia

G-STYLE zei

Hallo Nieneke,
ik zie al wel dat er ook mensen anders denken maar ik ben het voor een groot deel met je eens hoor . Ik ben ook het liefste thuis en dan vanuit daar lekker dagjes weg maar heerlijk in je eigen huis slapen.
Klinkt truttig vind ik soms zelf en misschien gaan we ooit nog wel eens weg voor een paar weken maar tot nu toe doen we vaak een midweekje of een paar dagen in een bed&breakfast en dat is me dan net lang genoeg .
fijne vakantie gewenst in jullie mooie huis met gezellige tuin ,
groetjes van Gea

Claudia Leertouwer zei

Maar het mooiste van vakantie is het thuiskomen haha

Liefs Claudia

alma zei

Jij hebt dan ook wel een heel fraai "vakantiehuis"... Lekker genieten!!!

Groetjes
ALma

His zei

Hier in huis zijn de meningen verdeeld, ben het met heel veel dingen wel met je eens, maar manlief niet. Dus we gaan meestal wel op vakantie, maar ik ben ook altijd blij als ik weer 'gewoon' thuis ben :)
Fijne vakantie!!

Unknown zei

Geweldig...via via kom ik op je blog terecht en tijdens het lezen van je verhaal moest ik heel erg glimlachen...zo veel herkenning en toch trappen we er meestal weer in hahaha...nee, niet helemaal waar, want ik heb genoten van mijn weekje weg, ondanks.....geniet van je vakantie thuis, dat ga ik hier ook nog 2 weekjes doen :-)

Petra zei

Ik had het vorig jaar al een keer gelezen en kwam het nu weer doen. Je hebt helemaal gelijk hoor. Ik zou het zelf geschreven kunnen hebben, als ik zo leuk zou kunnen schrijven. Wij gaan ook nooit maar genieten volop! Alvast weer een fijne vakantie!

P.s de kleur op je muur ziet er geweldig uit!

Groetjes Petra